Woning M De Contreie Oosterhout

Project omschrijving

Een energieneutrale woning in het woningbouwproject de Contreie in Oosterhout; De plattegrond en indirect de kapvorm van deze woning is sterk bepaald door de vorm van het kavel. Deze loopt uit van een smalle voorzijde naar een brede achterzijde. De nok van het zadeldak loopt hierdoor zo'n 2 meter omhoog van voor naar achter. Er is hierdoor opvallend veel ruimte op de tweede verdieping. Het dak vouwt zich als een schild om de bouwmassa heen. De zuidzijde van de de kap is volledig bekleedt met zonnepanelen. De dakramen zijn volledig geïntegreerd in het vlak. Zelfs de passtukken leveren zonne-energie op. De noordzijde is bekleedt met stalen felsbanen.

Categorie:

  • Nieuwbouw
  • Duurzaam / Innovatie

    Type Project:

  • Woningen

Specificaties

  • Opdrachtgever
  • Particulier
  • Uitvoering
  • 2012
  • Inhoud
  • 750 m³
  • Bouwlagen
  • 3
  • Bvo
  • 320 m²

Meer over BB Architecten?

Contact opnemen

In contact komen met BB Architecten? Bekijk onze contact gegevens of vul het formulier in.

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Geinteresseerd in een vrijblijvende offerte van BB Architecten? Wij helpen graag.

Offerte aanvragen