Woning dB Prinsenbeek

Project omschrijving

De uitgangspunten bij het ontwerpen van deze woning was helderheid, soberheid en privacy. De Schutsestraat in Prinsenbeek is een drukke doorgaande weg waardoor de woning voornamelijk gericht is naar de achterkant. Bijkomend voordeel is dat dit ook de zuidkant is. De woning loopt aan de achterzijde eigenlijk door van binnen naar buiten in tegenstelling tot de voorkant. De woning oogt voor als een massief blok waarbij het hoofdgebouw en bijgebouw duidelijk als twee volumes zichtbaar zijn maar ook in elkaar verweven. De ruimtes aan de achterzijde bij de grote glaspartij aansluitend aan het overdekt terras en patio vormen één geheel waarbij de beleving in ieder jaargetijde een feest is. Door het gebruik van duurzame materialen als metselwerk, natuurleien en natuursteen straalt deze woning degelijkheid uit en is tegelijk abstract en sober in zijn detaillering.

Energiezuinigheid / duurzaam bouwen waren belangrijke aspecten tijdens de ontwerpfase. Deze woning is uitgerust met warmtepomp, gepositioneerd in de kelder. Middels vloerverwarming kan de gehele woning opgewarmd en gekoeld worden.

Categorie:

  • Nieuwbouw
  • Duurzaam / Innovatie

    Type Project:

  • Woningen

Specificaties

  • Opdrachtgever
  • Particulier
  • Uitvoering
  • 2011
  • Inhoud
  • -
  • Bouwlagen
  • 3
  • Bvo
  • -

Meer over BB Architecten?

Contact opnemen

In contact komen met BB Architecten? Bekijk onze contact gegevens of vul het formulier in.

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Geinteresseerd in een vrijblijvende offerte van BB Architecten? Wij helpen graag.

Offerte aanvragen